Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Seminarul Tehnic Internațional „Autoapărarea– educație și spirit”
13.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în parteneriat cu Federaţia Română de Taekwondo WTF și Primăria Oraşului Tîrgu Ocna, a organizat în perioada 8 – 10 iunie 2016, Seminarul Tehnic Internaţional „Autoapărarea – Educație și spirit” – ediţia a VI-a, potrivit unui comunicat al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, semnat de Silvia Vătavu – Purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 10 iunie 2016.

Manifestarea promovează sportul și sentimentul de siguranță socială, dar și profesionalismul și dăruirea celor care fac parte din structurile specializate.

Prin intermediul seminarului sunt reunite, în fiecare an, la Tîrgu Ocna, instituţiile ce fac parte din sistemul public de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului care au atribuții în instituirea și menținerea ordinii publice, stabilite în funcţie de sarcinile şi misiunile complexe pe care le au de îndeplinit.

Seminarul a fost coordonat de Florinel Şilochi, profesor şi antrenor de autoapărare în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare şi coordonator al secţiunii HOSHINSUL (autoapărare) din cadrul Federaţiei Române de Taekwondo WTF, împreună cu alţi tehnicieni desemnaţi de Federaţie.

La această ediţie a seminarului tehnic au participat delegaţii formate din specialişti în autoapărare, pregătire fizică şi militară din cadrul următoarelor instituţii: Federaţia Română de Taekwondo WTF, reprezentanţi ai sistemului penitenciar din Republica Moldova, Ministerul Apărării Naționale reprezentat de Statul Major General, Statul Major al Forţelor Terestre reprezentat de Batalionului 265 Poliţia Militară, Bucureşti, Statul Major al Forţelor Navale, Statul Major al Forțelor Aeriene reprezentat de Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov și Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator ”Alexandru Șerbănescu” Bacău, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Jandarmeria Română reprezentată de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” – Braşov, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Ştefan cel Mare“ Bacău și Gruparea Mobilă de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău şi Clubul Sportiv „SSILUM” Tîrgu Ocna

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor specialiști din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor și a unor membri din Structurile Asociate pentru Măsuri de Securitate Specială din cadrul penitenciarelor din țară.

Programul Seminarului Tehnic Naţional ”Autoapărarea– Educație și spirit” a cuprins lucrări practice, privind elementele de intervenţie profesională şi a deprinderilor specifice prevăzute în „Manualul privind structurile asociate pentru măsuri de securitate specială, constrângere şi control, precum şi pentru utilizarea mijloacelor şi tehnicilor de imobilizare” elaborat la nivelul sistemului administraţiei penitenciare din România, susţinute de către elevi şi ceilalţi participanţi.

Prima zi a Seminarului Tehnic, respectiv 9 iunie 2016, a debutat la sediul școlii cu deschiderea oficială a seminarului și prezentarea invitaţilor și a continuat la sala de sport a Colegiului ”Costache Negri” Tîrgu Ocna, cu o prelegere despre ”Utilizarea legală a forței și drepturile omului în context european modern” susținută de către conf. univ. dr. Cosmin Cernat din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București.

În continuare, seminarul tehnic a cuprins activități specifice de pregătire practică pentru învăţarea şi consolidarea elementelor de intervenţie profesională şi a deprinderilor specifice, în cadrul cărora Florinel Șilochi, a coordonat și prezentat, sub directa îndrumare a lui Constantin Apostol – președintele Federației Naționale de Taekwondo, aspecte tehnice și practice prevăzute în manual.

Ultima zi a Seminarului, respectiv 10 iunie 2016, a început în Parcul Măgura Tîrgu Ocna cu prezentarea delegaţiilor participante, a invitaţilor, continuând cu un program interesant şi atractiv de prezentare a tehnicilor practice, cuprinzând elemente de intervenţie profesională şi specifică, susţinut simultan de către toţi elevii școlii.

La finalul seminarului au fost decernate plachete, iar în cadrul închiderii oficiale a evenimentului au fost înmânate diplome de onoare şi certificate de participare pentru cei implicaţi în eveniment și organizatori.

Seminarul Tehnic Internaţional „Autoapărarea – Educație și spirit” a devenit un bun prilej de promovare şi dezvoltare a bunelor relaţii de cooperare, schimb de experienţă şi de bune practici între instituţiile participante, precum şi o oportunitate de deschidere a sistemului penitenciar românesc către societatea civilă.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti