Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Complinirea unor neajunsuri în cazul deschiderii procedurii insolvenței


14 iunie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în baza art. 67 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 85/2014, debitoarea avea obligația de a depune, alături de cererea de deschidere a procedurii insolvenței, și lista creditorilor societății, cu sumele datorate fiecăruia dintre aceștia, a cauzelor și a drepturilor de preferință aferente. Însă, ulterior, această omisiune a fost complinită de societatea debitoare, aceasta depunând la dosar lista completă a creditorilor societății, indicând atât valoarea fiecărei creanțe, cât și izvorul și eventualele clauze de preferință care le însoțesc. Întrucât este îndeplinită și valoarea prag a sumei creanțelor datorate, este admis apelul debitoarei, dispunându-se trimiterea cauzei la judecătorul-sindic pentru a deschide procedura generală a insolvenței. (Decizia nr. 192 din  24 februarie 2015 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect deschiderea procedurii insolvenței)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro