Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 6 lit. d) din OUG nr. 51/2008
15.06.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Madalina DUMA

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 9 iunie 2016, s-a constituit un dosar nou (1092D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se va analiza constituționalitatea dispozițiilor articolului 6 lit. d) din O.U.G. nr. 51/2008.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al doilea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.

În primul dosar (8493D/2009) excepția a fost repinsa ca inadmisibilă conform deciziei nr. 895/2010 pe motiv că „astfel de critici tind la modificarea şi completarea textului de lege supus controlului de constituţionalitate” și trimițându-se în acest sens la decizia nr. 924/2009.

Dispozițiile criticate au următorul conținut: Art. 6 din O.U.G. nr. 51/2008 (extras)

Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
d) scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

Mădălina DUMA (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti