Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a art. 6 lit. d) din OUG nr. 51/2008


15 iunie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Madalina DUMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În data de 9 iunie 2016, s-a constituit un dosar nou (1092D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se va analiza constituționalitatea dispozițiilor articolului 6 lit. d) din O.U.G. nr. 51/2008.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al doilea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate.

În primul dosar (8493D/2009) excepția a fost repinsa ca inadmisibilă conform deciziei nr. 895/2010 pe motiv că „astfel de critici tind la modificarea şi completarea textului de lege supus controlului de constituţionalitate” și trimițându-se în acest sens la decizia nr. 924/2009.

Dispozițiile criticate au următorul conținut: Art. 6 din O.U.G. nr. 51/2008 (extras)

Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
d) scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

Mădălina DUMA (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii