« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

CEDO. Condamnări împotriva României – 14 iunie 2016. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completele de judecată
15.06.2016 | Adina MIHALACHE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat marți, 14 iunie 2016, în următoarele cauze:

Dragomir împotriva României: Curtea a constatat, în unanimitate, încălcarea art. 6 § 1 din Convenţia europeană a Drepturilor Omului cu privire la dreptul reclamantului de acces la o instanţă.

Au fost acordați 3 600 EUR daune morale.

Din completul de judecată a făcut parte prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO.

:: hotărârea

Stepanian împotriva României: Curtea a constatat, în unanimitate, încălcarea art. 3 din Convenţia europeană a Drepturilor Omului sub aspect material și sub aspect procedural.

Au fost acordați reclamanților 12 000  EUR daune morale și  6 200 EUR cheltuieli de judecată, precum și 7 EUR daune materiale reclamantei.

Judecătorul Kucsko-Stadlmayer  a formulat o opinie disidentă la care s-au raliat judecătorul Sajó și judecătorul Tsotsoria.

Din completul de judecată a făcut parte prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO.

:: hotărârea

Petroiu și alții împotriva României: Curtea a decis, în unanimitate, admiterea cererii de revizuire a hotărârii din 24 noiembrie 2009 și a cererii de revizuire a hotărârii din 3 iunie 2014.

Curtea a declarat admisibilă cererea privind articolul 1 din Protocolul nr. 1 cu privire la reclamanții Florica-Maria Petroiu, Constantin Petroiu, Florin-Constantin Stăncescu, Mircea-Constantin Sterian și Maria-Alexandra Sterian.

Au fost acordați reclamanților Florica-Maria Petroiu, Constantin Petroiu, Ruxandra-Marina Stavre, Mircea-Constantin Sterian și Bogdan-Andrei Sterian 142 052 EUR daune materiale și 1 270 cheltuieli de judecată, precum și 1 500 EUR daune morale fiecăruia dintre reclamanți.

Din completul de judecată a făcut parte prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO.

:: hotărârea

Adina Mihalache

 

 

 
Secţiuni: CEDO, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD