Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bucureşti. Aprecierea gravităţii abaterii disciplinare
16.06.2016 | Alina MATEI

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că, deşi Codul muncii nu defineşte şi nici nu enumeră abaterile grave săvârşite cu vinovăţie, gravitatea abaterii disciplinare trebuie apreciată în urma analizării amănunţite a tuturor elementelor sale, a împrejurărilor de fapt în care a fost comisă, precum şi a consecinţelor sale. Astfel, fapta contestatorului care în calitate de conductor de tren (la STFC București – Stația București – Grivița) a modificat, în perioada august-decembrie 2013, un număr de 13 bilete în scopul de a-și însuși o parte din încasările realizate, constituie abatere disciplinară gravă, aşa cum în mod corect a reţinut prima instanţă. Susţinerea contestatorului care nu a negat comiterea faptelor, ci a contestat doar individualizarea sancţiunii aplicate în sensul că aceasta este prea gravă nu poate fi reţinută de Curte, întrucât gravitatea faptelor este dată de nerespectarea unor dispoziţii stricte privind modul de completare a biletelor de tren, activitate desfăşurată curent de contestator, în scopul de a-şi însuşi o parte din încasări, la care se adaugă caracterul repetitiv al faptelor. (Decizia nr. 826 din 18 februarie 2016 pronunţată în apel de Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale a Curţii de Apel Bucureşti având ca obiect contestaţie decizie de concediere, www.rolii.ro)

Avocat Alina Matei

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti