Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Dolj. Avocații vor fi consultați cu privire la oportunitatea inițierii unui protest
16.06.2016 | JURIDICE.ro

În cadrul ședinței de Consiliu a Baroului Dolj din data de 9 iunie 2016, s-a luat act de propunerea formulată de avocatul Radu Marinescu, dar şi de propunerea avocatului Alexandru Bogdan, având acelaşi obiect.

Consiliul a luat în discuţie proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în contextul situaţiei create ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi care au dezinformat opinia publică cu privire la obiectivele şi finalitatea acestui demers legislativ. Consiliul Baroului Dolj îşi exprimă opoziţia faţă de atitudinea exprimată de către Raluca Prună, Ministrul Justiţiei, referitor la modificările care se propun a fi aduse Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Având în vedere Hotărârea din 4 iunie 2016, prin care Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România a apreciat să lase la latitudinea Corpului profesional al avocaților din România iniţierea de proteste şi constatând că se impune a observa efectele discuţiilor purtate cu Ministrul Justiţiei în cadrul şedinţei Consiliului U.N.B.R. din 4 iunie 2016, dar şi forma proiectului de lege, aşa cum va fi reflectată în Raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Consiliul Baroului Dolj va consulta colegii avocaţi cu privire la oportunitatea iniţierii unui protest, urmând ca la şedinţa de consiliu din 7 iulie 2016, să se hotărască în acest sens.

:: ordinea de zi soluționată (pct. III. 2)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.