Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj. Avocații vor fi consultați cu privire la oportunitatea inițierii unui protest


16 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În cadrul ședinței de Consiliu a Baroului Dolj din data de 9 iunie 2016, s-a luat act de propunerea formulată de avocatul Radu Marinescu, dar şi de propunerea avocatului Alexandru Bogdan, având acelaşi obiect.

Consiliul a luat în discuţie proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în contextul situaţiei create ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi care au dezinformat opinia publică cu privire la obiectivele şi finalitatea acestui demers legislativ. Consiliul Baroului Dolj îşi exprimă opoziţia faţă de atitudinea exprimată de către Raluca Prună, Ministrul Justiţiei, referitor la modificările care se propun a fi aduse Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Având în vedere Hotărârea din 4 iunie 2016, prin care Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România a apreciat să lase la latitudinea Corpului profesional al avocaților din România iniţierea de proteste şi constatând că se impune a observa efectele discuţiilor purtate cu Ministrul Justiţiei în cadrul şedinţei Consiliului U.N.B.R. din 4 iunie 2016, dar şi forma proiectului de lege, aşa cum va fi reflectată în Raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Consiliul Baroului Dolj va consulta colegii avocaţi cu privire la oportunitatea iniţierii unui protest, urmând ca la şedinţa de consiliu din 7 iulie 2016, să se hotărască în acest sens.

:: ordinea de zi soluționată (pct. III. 2)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii