Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj. Avocații vor fi consultați cu privire la oportunitatea inițierii unui protest
16.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul ședinței de Consiliu a Baroului Dolj din data de 9 iunie 2016, s-a luat act de propunerea formulată de avocatul Radu Marinescu, dar şi de propunerea avocatului Alexandru Bogdan, având acelaşi obiect.

Consiliul a luat în discuţie proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în contextul situaţiei create ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi care au dezinformat opinia publică cu privire la obiectivele şi finalitatea acestui demers legislativ. Consiliul Baroului Dolj îşi exprimă opoziţia faţă de atitudinea exprimată de către Raluca Prună, Ministrul Justiţiei, referitor la modificările care se propun a fi aduse Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Având în vedere Hotărârea din 4 iunie 2016, prin care Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România a apreciat să lase la latitudinea Corpului profesional al avocaților din România iniţierea de proteste şi constatând că se impune a observa efectele discuţiilor purtate cu Ministrul Justiţiei în cadrul şedinţei Consiliului U.N.B.R. din 4 iunie 2016, dar şi forma proiectului de lege, aşa cum va fi reflectată în Raportul Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Consiliul Baroului Dolj va consulta colegii avocaţi cu privire la oportunitatea iniţierii unui protest, urmând ca la şedinţa de consiliu din 7 iulie 2016, să se hotărască în acest sens.

:: ordinea de zi soluționată (pct. III. 2)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti