Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureş. Măsuri dispuse față de inculpatul Cătălin Cherecheş


17 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar

Tribunalul Maramureş încunoștiințeză printr-un comunicat, semnat de jud. Ileana-Daniela Waltner – purtător de cuvânt, dat publicității joi, 16 iunie 2016, că prin încheierea penală nr. 56/CP/24.05.2016, pronunţată de Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 1109/100/2016/a1.4 având ca obiect „verificare măsuri preventive (art.207 NCPP) ”, s-au dispus următoarele:

„Respinge excepţia de nelegalitate a ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 26.04.2016 formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin.

În temeiul art. 348 şi 207 Cod procedură penală, constată din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Cherecheş Cătălin (… arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla) şi, în consecinţă, menţine măsura arestării preventive a acestuia.

Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în cameră de consiliu azi, 16 iunie 2016.”

Cu privire la dosarul nr. 1109/100/2016/a1.3,  având ca obiect cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin, instanţa se va pronunţa la data de 22 iunie 2016.

Menţionăm că dosarele nr. 1109/100/2016/a1.4 şi nr. 1109/100/2016/a1.3 sunt asociate dosarului nr. 1109/100/2016 având ca obiect „infracţiuni de corupţie”, aflat în faza procedurii de cameră preliminară.

Potrivit prevederilor legale, în cadrul acestei proceduri cu durată de cel mult 60 de zile de la data înregistrării dosarului,  instanţa verifică competenţa şi legalitatea sesizării ei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, primul termen de judecată pe fondul cauzei fiind stabilit ulterior încheierii acesteia.

Astfel, în cursul procedurii, judecătorul de cameră preliminară verifică periodic, din oficiu, dar nu mai târziu de 30 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestei măsuri, şi se pronunţă cu privire la cererile formulate de inculpat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică