BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timişoara. Când îşi produce efectele clauza de neconcurenţă

21.06.2016 | Alina MATEI
Abonare newsletter

Curtea de Apel Timişoara a hotărât că pentru a-şi produce efectele clauza de neconcurenţă trebuie îndeplinite, cumulativ şi obligatoriu, condiţiile prevăzute de art. 21 alin. 2 Codul muncii, respectiv să fie precizate concret şi cumulativ activitățile interzise salariatului, aflate în mod real în concurență cu cea/cele prestate de angajat la angajatorul său; cuantumul îndemnizației de neconcuranță lunare, perioada pentru care clauza de neconcurență produce efecte după încetarea contractului individual de muncă, terții în favoarea cărora se interzice prestarea activității și aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiție cu angajatorul. În speţă, nu este prevăzut cuantumul îndemnizației de neconcurență lunară, cuantum care nu a fost negociat de apelant, acest aspect fiind singur suficient de a face nulă clauza de neconcurență. (Decizia nr. 400 din 5 aprilie 2016 pronunţată de Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect anulare clauză de neconcurenţă, www.rolii.ro)

Avocat Alina Matei

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week