Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timişoara. Când îşi produce efectele clauza de neconcurenţă
21.06.2016 | Alina MATEI


Curtea de Apel Timişoara a hotărât că pentru a-şi produce efectele clauza de neconcurenţă trebuie îndeplinite, cumulativ şi obligatoriu, condiţiile prevăzute de art. 21 alin. 2 Codul muncii, respectiv să fie precizate concret şi cumulativ activitățile interzise salariatului, aflate în mod real în concurență cu cea/cele prestate de angajat la angajatorul său; cuantumul îndemnizației de neconcuranță lunare, perioada pentru care clauza de neconcurență produce efecte după încetarea contractului individual de muncă, terții în favoarea cărora se interzice prestarea activității și aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiție cu angajatorul. În speţă, nu este prevăzut cuantumul îndemnizației de neconcurență lunară, cuantum care nu a fost negociat de apelant, acest aspect fiind singur suficient de a face nulă clauza de neconcurență. (Decizia nr. 400 din 5 aprilie 2016 pronunţată de Secţia Litigii de Muncă şi Asigurări Sociale a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect anulare clauză de neconcurenţă, www.rolii.ro)

Avocat Alina Matei

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate