Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Strategia naţională anticorupţie 2016–2020 | Proiect. UPDATE: forma revizuită. SNA a fost adoptată
14.08.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

14 august 2016: Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 a fost adoptată în ședința Guvernului din data de 10 august 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității vineri, 12 august 2016.

Proiectul a fost supus unui proces complex de consultare publică, desfășurat în perioada 17 iunie – 29 iulie 2016. La dezbaterile publice și reuniunile tehnice organizate de Ministerul Justiției au luat parte aproximativ 90 de instituții publice, organizații neguvernamentale, asociații de afaceri, societăți cu capital de stat sau privat.

Raluca Prună: „Pentru ca această strategie să nu rămână doar un document pe hârtie, ar trebui să ne gândim că numai anul trecut România a fost a cincea jurisdicție din Uniunea Europeană în privința bunurilor sechestrate, cu o cifră de jumătate de miliard de euro; vă invit la un exercițiu de imaginație: ce se poate face cu jumătate de miliard de euro? Un spital dotat la cheie costă între 100 și 120 de milioane de euro, gândiți-vă câte școli putem face, câți copii pot fi educați în mod corect și demn sau câte salarii ar putea crește.”

*

7 august 2016: Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 5 august 2016, forma revizuită a proiectului Hotărârii de Guvern privind aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2016–2020, a seturilor de indicatori, riscurilor asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum şi a standardelor de publicare a informaţiilor de interes public.

:: Proiectul de Hotărâre
:: Nota de fundamentare
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4
:: Anexa 5
:: Propuneri primite în cadrul consultării publice
:: Raport final privind implementarea SNA 2012-2015
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4
:: Anexa 5
:: Anexa 6
:: Anexa 7
:: Anexa 8
:: Anexa 9
:: Anexa 10
:: Anexa 11
:: Anexa 12
:: Evaluarea impactului SNA 2012-2015

*

 18 iunie 2016: Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică vineri, 17 iunie 2016, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2016–2020, a seturilor de indicatori, riscurilor asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum şi a standardului de publicare a informaţiilor de interes public.

:: Proiectul de Hotărâre
:: Nota de fundamentare
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Strategia naţională anticorupţie 2016–2020 | Proiect. UPDATE: forma revizuită. SNA a fost adoptată”

  1. Andrei OPREA spune:

    Strategia anticoruptie este un melanj al vechilor strategii de interes academic. Singurul element de noutate este o pleasca pentru absolventii de studii inferioare (presupun) care se vad volens nolens profesori la liceu, cu toate ca n-ar fi exclus ca disciplina Educatie juridica sa fie predata de preoti, asa cum este predata Cultura civica. Oricum, cam previzibila si gresita o eventuala includere a unei discipline de ”cultura” juridica cata vreme Cultura civica este suficienta si trebuind oricum sa fie predata pe baza de voluntariat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.