Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Strategia naţională anticorupţie 2016–2020 | Proiect. UPDATE: forma revizuită. SNA a fost adoptată
14.08.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9, Proiecte legislative, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

14 august 2016: Strategia Națională Anticorupție 2016-2020 a fost adoptată în ședința Guvernului din data de 10 august 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității vineri, 12 august 2016.

Proiectul a fost supus unui proces complex de consultare publică, desfășurat în perioada 17 iunie – 29 iulie 2016. La dezbaterile publice și reuniunile tehnice organizate de Ministerul Justiției au luat parte aproximativ 90 de instituții publice, organizații neguvernamentale, asociații de afaceri, societăți cu capital de stat sau privat.

Raluca Prună: „Pentru ca această strategie să nu rămână doar un document pe hârtie, ar trebui să ne gândim că numai anul trecut România a fost a cincea jurisdicție din Uniunea Europeană în privința bunurilor sechestrate, cu o cifră de jumătate de miliard de euro; vă invit la un exercițiu de imaginație: ce se poate face cu jumătate de miliard de euro? Un spital dotat la cheie costă între 100 și 120 de milioane de euro, gândiți-vă câte școli putem face, câți copii pot fi educați în mod corect și demn sau câte salarii ar putea crește.”

*

7 august 2016: Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 5 august 2016, forma revizuită a proiectului Hotărârii de Guvern privind aprobarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pe perioada 2016–2020, a seturilor de indicatori, riscurilor asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum şi a standardelor de publicare a informaţiilor de interes public.

:: Proiectul de Hotărâre
:: Nota de fundamentare
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4
:: Anexa 5
:: Propuneri primite în cadrul consultării publice
:: Raport final privind implementarea SNA 2012-2015
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4
:: Anexa 5
:: Anexa 6
:: Anexa 7
:: Anexa 8
:: Anexa 9
:: Anexa 10
:: Anexa 11
:: Anexa 12
:: Evaluarea impactului SNA 2012-2015

*

 18 iunie 2016: Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică vineri, 17 iunie 2016, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2016–2020, a seturilor de indicatori, riscurilor asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum şi a standardului de publicare a informaţiilor de interes public.

:: Proiectul de Hotărâre
:: Nota de fundamentare
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti