Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept comercial
CRAZNIC
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Factura fiscală nu este contract
21.06.2016 | Alina Maria HAȚEG


Curtea de Apel Timișoara a decis că o factură nu îndeplinește cerințele unui contract cu atât mai mult cu cât reclamantul susține că nici nu i s-a înmânat o factură cu ocazia cumpărării mărfii de la pârâtă, ci doar un aviz de însoțire a mărfii. În speță este incidentă astfel răspunderea civilă delictuală și nu cea contractuală, cum au considerat instanța de fond și cea de apel. Între părți nu s-a încheiat un contract în formă simplificată, materializat doar prin emiterea unei singure facturi. (Decizia 28 din 19 ianuarie 2015 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect pretenții)

Alina Maria Hațeg

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate