Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Numiri importante în arbitrajul ICC
22.06.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul Consiliului Mondial al ICC din 16 iunie 2016 au fost numiți doi noi membrii români ai Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris: conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias (membru) și prof. univ. dr. Dragoș-Alexandru Sitaru (membru supleant).

In acest moment  Curtea ICC Paris numără 145 de membri din 84 de state ale lumii. In anunțul publicat de ICC Paris, presedintele Curtii, dl. Alexis Mourre declară că: ”Diversitatea din punct de vedere profesional, legal și cultural a membrilor Curții reflectă standardele de nivel mondial și acoperirea internațională a arbitrajului ICC.  Eforturile noastre concertate de a promova în acest fel diversitatea sunt în beneficiul utilizatorilor serviciilor noastre.”

De asemenea, începând din luna iunie 2016, dna Alina Leoveanu a fost numita ca manager al Centrului de Modalități Alternative de Soluționare a Disputelor ( ADR) din cadrul ICC Paris, după o activitate îndelungată desfășurată în calitate de deputy counsel în cadrul Secretariatului Curții ICC Paris.

Conf. univ. dr. Crenguța Leaua, vicepreședinte al Curtii Internaționale de Arbitraj ICC Paris precizează: „Este remarcabil faptul că  pentru prima dată în cadrul  ICC Paris se regăsește prezenta a patru români. Prin adăugarea domnilor profesori Flavius-Antoniu Baias și Dragoș-Alexandru Sitaru listei membrilor Curții ICC, se reconfirmă recunoașterea poziționării importante a României in cadrul comunității internaționale de arbitraj.
În acest context este de menționat faptul că în anul 2015, România s-a aflat in primele 10 tari din lume in ceea ce privește frecventa alegerii ca loc al arbitrajului. Implicația acestui fapt este importantă, deoarece dincolo de considerentele conjuncturale sau economice, alegerea unei anume țări ca loc al arbitrajului denotă și o încredere în legea arbitrajului din statul respectiv  – în cazul României dispozițiile moderne ale Cărții a IV-a a Codului de Procedura Civilă –  și o încredere în capacitatea  sistemul judiciar de a aborda într-o manieră corectă și predictibilă acțiunile în anularea hotărârilor arbitrale ce ii revin in competență.
De asemenea, Romania se afla și în topul  țărilor în care părțile apelează la arbitraj ca modalitate de soluționare a disputelor, potrivit statisticilor ICC pe anul 2015 fiind a doua tara din Europa de Est, după Turcia, din perspectiva numărului de cazuri. O astfel de poziționare își găsește sursa nu doar în argumentele de natură economica  ci mai ales în dezvoltarea numărului de juriști cu experiență în arbitraj internațional. Mă refer aici la juriștii implicați în redactarea contractelor, care iau în considerare includerea clauzelor arbitrale, la avocații capabili să asigure părților o reprezentare corespunzătoare în cadrul proceselor internaționale, cele mai multe desfășurate în limba engleză, în fata unor arbitri de naționalități diverse, la arbitri români  prezenți în aceste tribunal arbitrale, care, prin activitatea lor câștigă tot mai mult încrederea și respectul juriștilor din alte țări, dar și la judecătorii români care au o înțelegere din ce în ce mai bună a procedurilor arbitrale si care asigura o un act de justiție de calitate în privința acțiunilor in anulare. Cu toții reprezintă ceea ce azi se poate numi comunitatea de arbitraj din Romania.”

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.