Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Afaceri transfrontaliere Arbitraj SELECTED Universitaria

Numiri importante în arbitrajul ICC

22 iunie 2016 | JURIDICE.ro

În cadrul Consiliului Mondial al ICC din 16 iunie 2016 au fost numiți doi noi membrii români ai Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris: conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias (membru) și prof. univ. dr. Dragoș-Alexandru Sitaru (membru supleant).

In acest moment  Curtea ICC Paris numără 145 de membri din 84 de state ale lumii. In anunțul publicat de ICC Paris, presedintele Curtii, dl. Alexis Mourre declară că: ”Diversitatea din punct de vedere profesional, legal și cultural a membrilor Curții reflectă standardele de nivel mondial și acoperirea internațională a arbitrajului ICC.  Eforturile noastre concertate de a promova în acest fel diversitatea sunt în beneficiul utilizatorilor serviciilor noastre.”

De asemenea, începând din luna iunie 2016, dna Alina Leoveanu a fost numita ca manager al Centrului de Modalități Alternative de Soluționare a Disputelor ( ADR) din cadrul ICC Paris, după o activitate îndelungată desfășurată în calitate de deputy counsel în cadrul Secretariatului Curții ICC Paris.

Conf. univ. dr. Crenguța Leaua, vicepreședinte al Curtii Internaționale de Arbitraj ICC Paris precizează: „Este remarcabil faptul că  pentru prima dată în cadrul  ICC Paris se regăsește prezenta a patru români. Prin adăugarea domnilor profesori Flavius-Antoniu Baias și Dragoș-Alexandru Sitaru listei membrilor Curții ICC, se reconfirmă recunoașterea poziționării importante a României in cadrul comunității internaționale de arbitraj.
În acest context este de menționat faptul că în anul 2015, România s-a aflat in primele 10 tari din lume in ceea ce privește frecventa alegerii ca loc al arbitrajului. Implicația acestui fapt este importantă, deoarece dincolo de considerentele conjuncturale sau economice, alegerea unei anume țări ca loc al arbitrajului denotă și o încredere în legea arbitrajului din statul respectiv  – în cazul României dispozițiile moderne ale Cărții a IV-a a Codului de Procedura Civilă –  și o încredere în capacitatea  sistemul judiciar de a aborda într-o manieră corectă și predictibilă acțiunile în anularea hotărârilor arbitrale ce ii revin in competență.
De asemenea, Romania se afla și în topul  țărilor în care părțile apelează la arbitraj ca modalitate de soluționare a disputelor, potrivit statisticilor ICC pe anul 2015 fiind a doua tara din Europa de Est, după Turcia, din perspectiva numărului de cazuri. O astfel de poziționare își găsește sursa nu doar în argumentele de natură economica  ci mai ales în dezvoltarea numărului de juriști cu experiență în arbitraj internațional. Mă refer aici la juriștii implicați în redactarea contractelor, care iau în considerare includerea clauzelor arbitrale, la avocații capabili să asigure părților o reprezentare corespunzătoare în cadrul proceselor internaționale, cele mai multe desfășurate în limba engleză, în fata unor arbitri de naționalități diverse, la arbitri români  prezenți în aceste tribunal arbitrale, care, prin activitatea lor câștigă tot mai mult încrederea și respectul juriștilor din alte țări, dar și la judecătorii români care au o înțelegere din ce în ce mai bună a procedurilor arbitrale si care asigura o un act de justiție de calitate în privința acțiunilor in anulare. Cu toții reprezintă ceea ce azi se poate numi comunitatea de arbitraj din Romania.”

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale