BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Abuz în serviciu, evaziune fiscală, fals intelectual, spălare a banilor, bancrută frauduloasă. Condamnare definitivă

27.06.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA
Abonare newsletter

ICCJ. Abuz în serviciu, evaziune fiscală, fals intelectual, spălare a banilor, bancrută frauduloasă. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 235/31.05.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul Ț. C., la data faptelor executor judecătoresc, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, evaziune fiscală și fals intelectual, toate în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul D. D., la data faptelor administrator al mai multor societăți comerciale, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, complicitate la evaziune fiscală, spălare a banilor, toate în formă continuată, și bancrută frauduloasă.

Condamnă pe inculpatul D. A., la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, complicitate la evaziune fiscală, spălare a banilor, toate în formă continuată.

Condamnă pe inculpata D. L. V. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul Ș. L., la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de: complicitate la spălare a banilor, în formă continuată.

Obligă inculpatul D. D. la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 101.292 lei, din care suma de 86.292 lei, reprezentând diferența de onorariu de expertiză, se avansează din fondul Ministerului Justiției.

DEFINITIVĂ 

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 decembrie 2010 (comunicat nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2011).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week