Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Un judecător și un avocat, condamnați la închisoare pentru luare de mită, trafic de influență, înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată
27.06.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

ICCJ. Luare de mită, trafic de influență, înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 242/02.06.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata C. V., la data faptelor judecător la Curtea de Apel București – Secția I penală, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, trafic de influență, înșelăciune în formă continuată, instigare la infracțiunea de spălare a banilor și trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, din care una în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul C. F., fiul judecătoarei C. V., la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul B. L., la data faptelor avocat în Baroul Sibiu, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a profesiei de avocat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpata C. M. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de: înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată (3 fapte din care una în formă continuată).

Obligă pe inculpata C. V. la plata sumei de 490.000 de euro, sau echivalentul în lei la data plății, reprezentând obiectul infracțiunii de luare de mită.

Confiscă un imobil (apartament și loc de parcare) situat în București și menține măsura asiguratorie instituită asupra acestuia.

Obligă inculpata C. V. la plata sumei de 156.351 lei, din care în solidar cu inculpata C. M. până la concurența sumei de 119.584 lei, despăgubiri civile către partea civilă Curtea de Apel București.

Dispune plata din cauțiunea de 50.000 de lei a cheltuielilor judiciare în sumă de 15.000 de lei la care a fost obligat inculpatul B. L. de către prima instanță, urmând ca diferența de 35.000 de lei să fie restituită acestuia.

Înlătură dispoziția de restituire a cauțiunii inculpatului C. F. și dispune ca suma de 15.000 de lei, reprezentând cauțiunea, să fie folosită la plata cheltuielilor judiciare în sumă de 20.000 de lei la care a fost obligat inculpatul de către prima instanță.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 15 noiembrie 2013 (comunicat nr. 1055/VIII/3 din 20 noiembrie 2013).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti