Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CA Pitești. Abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, neglijență în serviciu. Condamnare definitivă


27 iunie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

CA Pitești. Abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, neglijență în serviciu. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 662/03.06.2016, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul D. G., fost șef al Ocolului Silvic Voineasa, la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în forma participației improprii, și luare de mită, ambele în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul B. M., administrator la SC Consult Turist Company SRL Craiova, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în forma participației improprii, și dare de mită, ambele în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. M. D., fost asociat la SC Consult Turist Company SRL Craiova, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în forma participației improprii, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. C., fost director al Direcției Județene Neamț a Arhivelor Naționale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților precum și anularea înscrisurilor falsificate prin comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

Obligă în solidar pe inculpații B. M., P. M. D., D. G. și P. C. la suma de 17.668.111,58 lei la care se adaugă dobânda legală calculată de la data pronunțării prezentei decizii și până la data achitării integrale a prejudiciului cauzat cu titlu de despăgubiri civile față de Statul Român, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 6 februarie 2012 (comunicat nr. 57/VIII/3 din 09 februarie 2012).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică