Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 17/2014
27.06.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: Drept civil, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 22 iunie 2016 s-a constituit un nou dosar (1149D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 5 alin. (1) din Legea nr. 17/2014.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este al 12-lea dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate, singure sau în coroborare cu altele. Dintre acestea, zece dosare se află în faza de raport, un dosar a primit termen, iar în cel din urmă dosar excepția a fost respinsă ca neîntemeiată conform deciziei nr. 276/23.04.2015.

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 5 din Legea nr. 17/2014 (extras)

(1) În toate cazurile în care se solicită pronunțarea unei hotărâri judecătorești care ține loc de contract de vânzare-cumpărare, acțiunea este admisibilă numai dacă antecontractul este încheiat potrivit prevederilor Legii nr. 287/2009, republicată, cu modificările ulterioare, și ale legislației în materie, precum și dacă sunt întrunite condițiile prevăzute la art. 3, 4 și 9 din prezenta lege, iar imobilul ce face obiectul antecontractului este înscris la rolul fiscal și în cartea funciară

Mădălina DUMA (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti