Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Cea de-a patra întâlnire transnaţională organizată de Şcoala Naţională de Administraţie Penitenciară în Agen – Franţa, din cadrul proiectului ”Learning By Doing”
27.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a obţinut în anul 2014 aprobarea unei linii de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Learning By Doing” în cadrul Programului ERASMUS +, acţiunea cheie 2, potrivit unui comunicat al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, semnat de Silvia Vătavu – purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 24 iunie 2016.

Proiectul are o perioadă de derulare de trei ani şi se desfăşoară în parteneriat cu instituţii de formare profesională a personalului pentru sistemul penitenciar din Franţa, Italia, Turcia, Polonia şi Republica Moldova.

În conformitate cu Planul de activităţi al proiectului, în perioada 12- 18 iunie 2016, s-a desfăşurat cea de-a patra activitate de învăţare pe termen scurt, organizată de Şcoala Naţională de Administraţie Penitenciară în Agen, Franţa, activitate transnaţională la care auparticipat echipe de profesori şi specialişti din fiecare instituţie parteneră în proiect.

Delegaţia română a fost constituită din:
– Comisar şef de penitenciare Manuela Frângu – Director adjunct pentru învăţământ al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare – Tg Ocna – Manager de proiect – coordonatorul lucrărilor delegaţiei;
– Comisar şef de penitenciare Marius Şova – Şeful Catedrei de Teorie şi practică penitenciară din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, specialist în tematica abordată în cadrul ghidului de intervenţie profesională;
– Comisar de penitenciare Radu Atodiresei – Profesor în cadrul Catedrei de Teorie şi practică penitenciară din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, specialist în tematica abordată în cadrul ghidului de intervenţie profesională.
– Agent şef de penitenciare Ionuţ Rușinoiu – Profesor în cadrul Catedrei de Teorie şi practică penitenciară din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

De asemenea, din partea Administraţiei Naționale a Penitenciarelor, a participat domnul comisar şef de penitenciare Răzvan Coțofană –director al Direcţiei Siguranţa Deţinere Şi Regim Penitenciar, în calitate de expert.

Obiectivele acestei întâlniri de învăţare au vizat:
– Schimbul de idei şi bune practici în domeniul pregătirii personalului de penitenciare;
– Obţinerea de expertiză în proiectarea, desfăşurarea şi evaluarea lucrărilor practice;
– Participarea la activităţi didactice demonstrative organizate de către parteneri;
– Conceperea unor noi capitole din Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei profesionale şi Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei în situaţii de urgenţă;
– Vizite de lucru la două unităţi penitenciare din TOULOUSE, respectiv Maison d’arrêt de Seysses şi Centre de détention de Muret;
– Activităţi interculturale.

Fiecare echipă de profesori participantă a conceput şi prezentat materiale didactice referitoare la următoarele teme:
1. Percheziţia sumară şi percheziţia amănunţită a persoanelor private de libertate;
2. Modalităţi de intervenţie în cazul declanşării unui incendiu în camera de deţinere.

Prin derularea proiectului „Learning By Doing” se propune îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei ofertei de învăţare în domeniul educaţiei şi formării profesionale, prin dezvoltarea de abordări noi şi inovatoare, urmată de diseminarea celor mai bune practici în ceea ce priveşte aplicaţiile practice utilizate în procesul de pregătire din instituţiile partenere de formare a personalului de penitenciare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti