Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Curtea de Apel Timișoara. Neînscrierea creanțelor executorii, nesuspendate, la tabelul de creanțe
28.06.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că, în cadrul procedurii insolvenței, acele creanțe care constituie titluri executorii, dar nu au fost suspendate, nu vor fi înscrise sub condiție în tabelul de creanțe. Astfel, toate creanțele vor fi supuse procedurii de verificare, cu excepția celor constatate prin titluri executorii, conform art. 105 alin. (1) și (2) din Legea nr. 85/2014. Creanța creditoarei ANAF constituie titlu executoriu. Deși a fost contestată de către debitoare, aceasta nu a fost suspendată de către instanța de contencios administrativ, în conformitate cu dispozițiile art. 215 alin. 2 din OG 92/2003, coroborat cu disp. art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, ce reglementează suspendarea executării actului, așa încât să fie înscrisă creanța creditoarei intimate sub condiție. Prin urmare, creanța creditoarei ANAF, nefiind suspendată, nu trebuia să fie înscrisă sub condiție. (Decizia nr. 334/A din 19 aprilie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect contestație la tabelul de creanțe)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti