Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Doleanțele magistraților… când vor fi certitudine?
30.06.2016 | Robert WILLIAMS

Magistratii… atat de huliti si vanati pana la mituire si discreditati daca nu pot fi mituiti. News247WorldPress a cutreierat instantele romanesti incognito, amestecata cu justitiabilii, pentru a lua contact cu activitatea, conditiile de lucru, maniera solutionarii proceselor, conduita, respectul partilor fata de magistrat si problemele cotidiene.

Nu am gasit superoameni, fite, bolizi, girofare si alte bufeturi. Oameni obisnuiti cu probleme obisnuite… copii, credite ori sustinuti de parinti in unele cazuri probleme de sanatate grave ale celor apropiati ori dragi.

Incredibil, dar adevarat, acestia sunt magistratii romani care sunt zilnic blamati si folositi in scopurile unor confrati intreprinzatori, ONG-isti cu programe pompoase si bugete ministeriale. Este trist si adevarat… magistratii onesti sunt cei care se intalnesc cu justitiabilii in sala de judecata, suporta jignirile unor recidivisti, sunt amenintati cu plangeri la CSM si Inspectia Judiciara… doar ca sa fie intimidati si partinitori, insa surpriza: magistratii sunt profesionisti.

News247WorldPress a cuantificat sume si programe ale unor ONG-isti care si-au facut un scop din a atrage fonduri pe seama demonizarii magistratilor si este trist ca se intampla astfel. Niciun ONG-ist nu a reusit sa faca din doleantele magistratilor o certitudine. Niciun partid politic nu are vointa sa reglementeze problemele magistratilor si in loc sa  fie auzite aceste doleante… raspunsul este denigrarea magistratilor.

– trecerea bugetului instanţelor judecătoreşti din administrarea Ministerului Justiţiei şi a Libertăţilor Cetăţeneşti în cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;

– colectarea taxelor de timbru în bugetul propriu al justiţiei şi nu în cel al autorităţilor administraţiei locale;

– îndemnizarea magistraţilor la un nivel egal cu cel al puterilor legislativă şi executivă;

– respectarea autorităţii tuturor hotărârilor judecătoreşti şi executarea de îndată a celor care consfinţesc drepturi salariale ale personalului din sectorul de justiţie (revendicari din anul 2009).

Suntem in anul 2016 si aceste doleante au ramas aceleasi. Magistratii isi vad mai departe de serviciul in slujba legii si a cetateanului. Magistratii nu sunt mandri de colegii care au dat integritatea si demnitatea in schimbul coruptiei insa sunt gasiti in aceleasi mii de dosare si sali improprii  uneori.

News247WorldPress recomanda justitiabilului sa se comporte civilizat; sa se informeze sub toate aspectele legii si mai mult… sa inteleaga ca nu magistratii sunt vinovati de conditiile oferite in sala de judecata ori de problemele care fac obiectul cauzei.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.