Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2016/1041 ref. eligibilitatea instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile garantate pe deplin de Republica Elenă
29.06.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 169/14 din data de 28 iunie 2016, Decizia (UE) 2016/1041 a Băncii Centrale Europene privind eligibilitatea instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă și de abrogare a Deciziei (UE) 2015/300 (BCE/2016/18).

Decizia a fost adoptată întrucât în februarie 2015, Consiliul guvernatorilor a concluzionat că nu este posibil să se presupună că reevaluarea din cadrul programului Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional din acel moment va avea un rezultat pozitiv în ceea ce privește Republica Elenă. Prin urmare, Decizia (UE) 2015/300 a Băncii Centrale Europene (ECB/2015/6) a prevăzut că Republica Elenă nu ar mai trebui considerată ca îndeplinind condiționalitatea unui program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional în sensul articolului 6 alineatul (1) și al articolului 8 din Orientarea BCE/2014/31 și că instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă ar trebui să li se aplice pragurile de calitate a creditului din Eurosistem. La 19 august 2015, în urma expirării programului Fondului european de stabilitate financiară (FESF) de sprijin financiar pentru Grecia, Consiliul guvernatorilor Mecanismului european de stabilitate (MES) a aprobat un nou program de asistență financiară de trei ani pentru Grecia.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti