Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2016/1041 ref. eligibilitatea instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile garantate pe deplin de Republica Elenă


29 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 169/14 din data de 28 iunie 2016, Decizia (UE) 2016/1041 a Băncii Centrale Europene privind eligibilitatea instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă și de abrogare a Deciziei (UE) 2015/300 (BCE/2016/18).

Decizia a fost adoptată întrucât în februarie 2015, Consiliul guvernatorilor a concluzionat că nu este posibil să se presupună că reevaluarea din cadrul programului Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional din acel moment va avea un rezultat pozitiv în ceea ce privește Republica Elenă. Prin urmare, Decizia (UE) 2015/300 a Băncii Centrale Europene (ECB/2015/6) a prevăzut că Republica Elenă nu ar mai trebui considerată ca îndeplinind condiționalitatea unui program al Uniunii Europene sau al Fondului Monetar Internațional în sensul articolului 6 alineatul (1) și al articolului 8 din Orientarea BCE/2014/31 și că instrumentelor de natura datoriei tranzacționabile emise sau garantate pe deplin de Republica Elenă ar trebui să li se aplice pragurile de calitate a creditului din Eurosistem. La 19 august 2015, în urma expirării programului Fondului european de stabilitate financiară (FESF) de sprijin financiar pentru Grecia, Consiliul guvernatorilor Mecanismului european de stabilitate (MES) a aprobat un nou program de asistență financiară de trei ani pentru Grecia.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică