Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Proiecte de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului din 28 iunie 2016
28.06.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Guvernul României a dat publicității marți, 28 iunie 2016, o informare cu privire la proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului din aceeași zi.

I. Proiecte de Ordonanță de Urgență:
1. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice şi pentru modificarea Legii nr. 195/2006, Legea-cadru a descentralizării.
Proiectul poate fi consultat aici.

2. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.
Proiectul poate fi consultat aici.

3. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2012 privind cadrul instituţional pentru coordonarea, implementarea şi gestionarea asistenţei financiare acordate României prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European şi prin Mecanismul financiar norvegian pe perioada de programare 2009-2014
Proiectul poate fi consultat aici.

4. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea art. 1 ind. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României şi executarea serviciilor de digitizare şi actualizare a Sistemului de identificare a parcelelor agricole pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Proiectul poate fi consultat aici.

5. Proiect de Ordonanță de Urgență privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestiunea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă.
Proiectul poate fi consultat aici.

6. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea condiţiilor pentru vânzarea imobilelor, proprietate privată a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a imobilelor proprietatea Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, precum şi pentru modificarea unor acte normative, respectiv pentru modificarea regimului juridic al unui imobil.
Proiectul poate fi consultat aici.

7. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind actele de stare civilă şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

8. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

9. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012.

10. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

11. Proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

12. Proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996.

13. Proiect de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri financiare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

14. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje.

15. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

16. Proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

17. Proiect de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

18. Proiect de Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice şi pentru modificarea unor acte normative.

II. Proiecte de Hotărâre:
1. Proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1470/2007.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 488/2015, privind stabilirea preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici şi producătorii de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei în perioada 1 iulie 2015-30 iunie 2021.
3. Proiect de Hotărâre privind numiri/eliberări de prefecţi şi/sau subprefecţi.

III. Memorandumuri:
1. Memorandum cu tema: Măsuri de simplificare şi de coordonare a procedurilor administrative din administraţia publică centrală de specialitate.

IV. Note:
1. Notă privind campania de irigaţii 2016.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.