« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania
JURIDICE

Tematica pentru examenul de definitivat şi concursul de admitere în funcţia de notar public 2016
30.06.2016 | Georgiana Marina MOGOȘ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Institutul Notarial Român a dat publicităţii miercuri, 29 iunie 2016, un anunţ referitor la tematica şi bibliografia atât pentru examenul de definitivat, cât şi pentru concursul de admitere în funcţia de notar public pentru persoanele care au cel puţin 6 ani vechime în funcţii de specialitate juridică, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 27/26.05.2016 (anexa nr. 1) avizată cu modificări de Ministerul Justiţiei, prin adresa nr. 3/50718/22.06.2016), precum şi tematica şi bibliografia cu caracter practic atât pentru examenul de definitivat, cât şi pentru concursul de admitere în funcţia de notar public pentru persoanele care au cel puţin 6 ani vechime în funcţii de specialitate juridică, aprobate prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 27/26.05.2016 (anexa nr. 2) avizată cu modificări de Ministerul Justiţiei, prin adresa nr. 3/50718/22.06.2016), având în vedere prevederile art. 2 alin. (4) din Regulamentul privind procedura de organizare şi desfăşurare a examenului sau concursului pentru dobândirea calităţii de notar stagiar aprobat prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 72/2013, potrivit cărora în situaţia în care Consiliul Uniunii apreciază că nu se impune actualizarea sau modificarea tematicii şi bibliografiei într-un an, se adoptă o hotărâre în acest sens. Consiliul Uniunii în şedinţa sa din data de 26 mai 2016 a adoptat Hotărârea nr. 26/26.05.2016.

În temeiul prevederilor art. 3 şi art. 29 din Regulamentul pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de definitivat şi a concursului de admitere în funcţia de notar public, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1494/C/2014, prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 27/26.05.2016, s-au aprobat pentru anul 2016 tematica şi bibliografia cu caracter teoretic şi practic pentru examenul de definitivat şi pentru concursul de admitere în funcţia de notar public pentru persoanele care au cel puţin 6 ani vechime în funcţii de specialitate juridică.

Ministerul Justiţiei prin adresa nr. 3/50718/22.06.2016, înregistrată la Uniunea Naţională a Notarilor Publici sub nr. 3272/23.06.2016, a avizat cu unele modificări tematica şi bibliografia sus menţionate.

Georgiana-Marina Mogoş

 
Secţiuni: Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD