Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Cine expertizează boala psihică a magistratului?
30.06.2016 | Cornelia DĂROI

Secţiuni: Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 28 iunie 2016, sesizarea Ministerului Justiţiei pentru urgentarea promovării propunerilor de modificare şi completare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, transmise de Consiliul Superior al Magistraturii prin adresa nr. 8822/2012 din 5 noiembrie 2015.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis comunicarea unui răspuns către Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu, în acest sens, cu precizarea că, Comisia, prevăzută la art. 14 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 303/2004, este îndrituită să statueze asupra aptitudinii medicale a judecătorilor şi procurorilor, inclusiv în ceea ce priveşte boala psihică, precum şi faptul că expertiza pe care o efectuează această comisie nu reprezintă o expertiză medico-legală, ci constituie o expertiză de specialitate psihiatrică.

:: ordinea de zi soluționată (pct. 17)

Cornelia Dăroi

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti