Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Când ce scrie un jurnalist nu afectează independența sistemului judiciar și a procurorilor DNA


30.06.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 28 iunie 2016, respingerea, ca neîntemeiată, a cererii de apărare a independenţei sistemului judiciar şi a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie formulată de Ștefan L. Stan, apreciindu-se că, faţă de conţinutul articolului invocat, aspectele din cuprinsul cererii de apărare a independenţei sistemului judiciar şi a procurorilor DNA nu pot avea semnificaţia unor presiuni de natură să afecteze independenţa acestora, prezentarea în presă a cursului dosarelor menţionate în cuprinsul raportului înscriinduse în demersul jurnalistului de informare a publicului cu privire la un subiect de interes general, demers protejat de art. 10 din CEDO şi, care, în speţă, prin modalitatea şi forma de prezentare nu este apt de a aduce atingere independenţei procurorilor care au instrumentat dosarele în cauză.

:: ordinea de zi soluționată (pct. 26)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti