Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Apărarea reputaţiei profesionale a unui procuror în cadrul PJ Târgu Jiu


30 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, în cadrul ședinței din data de 28 iunie 2016, că afirmaţiile lansate în spaţiul public referitoare la activitatea și cariera lui Laurențiu Marius Grecu, procuror în cadrul Parchetului de pe  lângă Judecătoria Târgu Jiu, sunt nefondate şi au afectat reputaţia profesională a magistratului, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității miercuri, 29 iunie 2016.

Procurorul a solicitat apărarea reputaţiei profesionale în raport de articolele publicate în ziarul “Pandurul”, la data de 13 mai 2016, şi în publicaţia online „enational.ro”, la data de 9 mai 2016, preluate ulterior în mass media.

În cuprinsul acestor materiale de presă s-a indus ideea că procurorul Laurențiu Marius Grecu a realizat acte de urmărire penală cu încălcarea dispoziţiilor legale într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, acesta fiind instrumentat la ordin politic.

Inspecţia Judiciară, în urma anchetei desfășurate, a constat că acuzaţiile referitoare la activitatea și cariera procurorului în sensul efectuării unor acte de urmărire penală cu încălcarea dispoziţiilor legale, existenţa unei incompatibilităţi, desfăşurarea de activităţi economice şi implicarea în săvârșirea a numeroase fapte penale, sunt nereale şi lipsite de suport probator.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi consultat aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică