Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF a retras autorizația de funcționare a societății Forte Asigurări Reasigurări


30 iunie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat, în cadrul ședinței din data de 28 iunie 2016, starea de insolvență a societății Forte Asigurări Reasigurări S.A. și a hotărât retragerea autorizației de funcționare, în același timp cu promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității miercuri, 29 iunie 2016.

Raportul de control evidențiază, de asemenea, o serie de probleme:
– active admise care nu acoperă rezervele tehnice brute cerute de normele în vigoare;
– coeficient de lichiditate subunitar;
– active lichide care nu permit acoperirea obligațiilor pe termen scurt față de asigurați;
– operațiuni de transfer de acțiuni ale societăţii realizate fără aprobarea ASF;
– existenţa unor tranzacții suspecte din punctul de vedere al legislației specifice operațiunilor de spălare de bani, care vor fi sesizate organelor în drept.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii