Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Vestimentația magistraţilor în şedinţele de judecată | Proiect. UPDATE: aviz negativ din partea CSM
17.10.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

17 octombrie 2016: Vineri, 14 octombrie 2016, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii Hotărârea nr. 1114 din 19 septembrie 2016 de avizare negativă a proiectului de mai jos.

:: Hotărârea

***

1 iulie 2016: Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică joi, 30 iunie 2016, Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 725/1993 privind stabilirea ţinutei vestimentare a magistraţilor şi grefierilor de la curţile de apel, tribunale, judecătorii, de la parchetele de pe lângă instanţele civile, precum şi a grefierilor civili de la instanţele militare, în şedinţele de judecată.

Actele normative care reglementează statutele profesionale ale judecătorilor, procurorilor, grefierilor și consilierilor juridici conțin dispoziții legale care îi obligă pe aceștia la o anumită ținută vestimentară în fața instanțelor judecătorești, fără ca personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor să aibă o obligație similară. Modificarea îi vizează pe aceștia din urmă care vor fi obligați să aibă aceeași ținută vestimentară în sala de judecată ca a magistraților.

:: Proiectul de Hotărâre
:: Nota de fundamentare


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Vestimentația magistraţilor în şedinţele de judecată | Proiect. UPDATE: aviz negativ din partea CSM”

  1. Amelia FARMATHY spune:

    De aceea trebuie (in sensul ca se încearcă) sa fie „învesmântat”. Cine nu are rusine, nu are nici limite. Nici măcar in vestimentatie. Sa zică merci (sper ca nu pt. prea multa vreme) cu statutul de asimilat. Nu exista asimilare reala cu magistratura, decât in capul celor in căutare de sinecuri. Ori esti jude (din acela la munca, nu prin detasari „fără număr”) ori nu esti. As simple as that. Nu au de ce sa plătească, din buzunar, contribuabilul birocratii de prin ministerul justitie sau de prin CSM cu indemnizatii de juzi (sau, atenţie, chiar mai mari), cat timp primii nu înfăptuiesc activitatea de judecata. Birocratia egal birocratie, nu asimilare!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.