Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

ICC începe publicarea informațiilor despre arbitri pentru stimularea transparenței


1 iulie 2016 | Robert BĂLAȘA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a început publicarea de informații referitoare la componența tribunalelor ICC, care vor cuprinde numele arbitrilor și naționalitatea lor, pentru prima dată în istoria sa de 93 ani, potrivit unui comunicat al ICC.

Președintele Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris, Alexis Mourre, a declarat: „Decizia de a pune la dispoziție aceste informații a fost luată ca un răspuns direct la cererea de creștere a transparenței în arbitrajul internațional. Nu am nicio îndoială că acest lucru va demonstra și calitatea superioară a tribunalelor ICC promovând în același timp și diversitatea regională, de generații și de sex în ceea ce privește numirea arbitrilor.”

Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris a subliniat că pentru a nu compromite așteptările pe care părțile le au cu privire la confidențialitate, acestea putând prezenta importanță pentru părți, numerele de referință atribuite cazurilor și numele părților nu vor fi publicate. Părțile au posibilitatea, de comun acord, să renunțe la această limită și pot cere Curții să publice informații suplimentare despre un caz particular.

Robert Bălașa

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii