« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

S-a înființat Registrul național notarial de evidență a actelor de dare în plată
01.07.2016 | Georgiana Marina MOGOȘ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Uniunea Naţională a Notarilor Publici a dat publicităţii vineri, 1.07.2016, un comunicat referitor la aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

Astfel, la nivelul Uniunii Naționale a Notarilor Publici s-a înființat Registrul național notarial de evidență a actelor de dare în plată prevăzute de Legea nr. 77/2016 (RNNEADP).

În acest registru se înscriu atât actele de dare în plată autentificate de notarul public, cât și hotărârile judecătorești date în conformitate cu prevederile Legii nr. 77/2016. Informațiile furnizare din acest registru sunt necesare în scopul beneficierii de scutirea de la plata impozitului pe transferul dreptului de proprietate, în condițiile Codului fiscal.

Obținerea informațiilor din acest Registru se poate realiza fie în mod direct de la CNARNN – Infonot, fie prin intermediul unui notar public.

Datele de contact ale CNARNN – Infonot sunt următoarele: Bucureşti, sector 3, Bd.Theodor Pallady, Nr. 40G, telefon/fax – 021 3456071; 021 3456076; 021 3113546; 021 3113547. Programul de funcţionare al Centrului este de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:30.

Georgiana-Marina Mogoş

 
Secţiuni: Drept civil, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD