Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Ploiești. Stagiu de practică în cadrul programului “Educația Juridică în școli”
03.07.2016 | JURIDICE.ro

Curtea de Apel Ploiești încunoștiințează printr-un comunicat, semnat de judecător Cristina Georgescu – purtător de cuvânt, dat publicității vineri, 1 iulie 2016, că în baza Protocolului de colaborare privind ”Educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar”, încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul  Public, cât şi a Protocolului încheiat în același domeniu între Curtea de Apel Ploieşti şi Inspectoratul Școlar Judeţean Prahova, coordonat de către judecătorul Ana Roxana Tudose, în perioada 21 iunie 2016 – 1 iulie 2016, elevii clasei a XI-a E de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii „Victor Slăvescu” Ploiești au participat la efectuarea unui stagiu de practică sub îndrumarea profesorului Adriana Petre.

Cei 34 de elevi practicanți au fost coordonați pe parcursul acestei perioadei de către conducătorul Biroului de Informare și Relații Publice – judecătorul Cristina Georgescu, de către primgrefierul și de către expertul B.I.R.P. al Curții de Apel Ploiești.

Pe perioada stagiului ce s-a desfășurat la Curtea de Apel Ploiești și Judecătoria Ploiești, elevii, sub supravegherea personalului instanței anume desemnat, au desfășurat activitate practică la Compartimentului Arhivă și Compartimentul Registratură, în cadrul programului de lucru al instanței, constând preponderent în numerotarea dosarelor constituite în vederea arhivării și coaserea filelor în dosarele nou înregistrate pe rolul instanței, dar în egală măsură, au vizitat compartimentele de specialitate ale instanței și au putut urmării circuitul dosarelor, activitatea grefierilor de ședință și etapele specifice activității de judecată.

Totodată, în cadrul acestei activități ce reprezintă un pas important în orientarea lor profesională, elevii au asistat, prin rotație și la desfășurarea ședințelor de judecată.

Pe parcursul desfășurării stagiului de practică de specialitate în cadrul Curții de Apel Ploiești a fost asigurată respectarea Normelor privind Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006 și Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015 privind Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești.

Această inițitivă își propune să faciliteze accesul elevilor la cunoștințe elementare de drept și să construiască un parteneriat ”Justiție-Școală”, Curtea de Apel Ploieşti fiind onorată să prezinte elevilor şi o altă perspectivă asupra imaginii justiţiei şi anume, cea a transparenţei şi deschiderii actului de justiției, făcând cunoscute activităţile desfășurate în cadrul instanţei. 


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.