Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi măsuri ref. protecția copiilor în disputele familiale transfrontaliere


4 iulie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeană a propus joi, 30 iunie 2016, noi norme care să confere o mai bună protecție a copiilor în cazul litigiilor familiale transfrontaliere. Normele vizează îmbunătățirea legislației actuale având ca obiect drepturile de vizită, cele de tutelă sau cazurile de răpire a copiilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Věra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: „Copiii se află în centrul acestei reforme. Este de ajuns că trebuie să treacă prin experiența dificilă a separării părinților. Acești copii merită să beneficieze de proceduri judiciare care să le clarifice situația cât mai rapid și care să țină seama de interesul superior al acestora. Propunem actualizarea normelor existente pe baza experienței practice acumulate în decursul ultimilor 10 ani. Obiectivul central al acestei reforme este clar: soluționarea mai rapidă a cazurilor transfrontaliere. Timpul este un element esențial atunci când este în joc bunăstarea copiilor. Așadar, avem nevoie rapid de aceste noi norme.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii