Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Nicoleta Răduță: Executorul nu se poate substitui instanței
08.07.2016 | Elena ZOIȚA

JURIDICE - In Law We Trust

Exec. Nicoleta Răduță, BEJ RĂDUȚĂ NICOLETA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Lăsat în darea-n plată: creditorul ipotecar, organizată de Societatea de Științe Juridice, la rolul executorului judecătoresc în cadrul procedurii dării în plată.

Nicoleta Răduță: ”Mă întreb: eu, executor judecătoresc, sunt în măsură să apreciez cu privire la îndeplinirea condiţiilor şi faţă de această încălcare vădită, să decid continuarea executării silite chiar dacă la dosarul de executare e depusă o astfel de notificare însoţită de dovada de comunicare. Din perspectiva mea, răspunsul poate fi doar unul, singura modalitate de anulare a notificării este cea prevăzută de Legea 77 în sensul că de la data împlinirii termenului de 10 zile, creditorul va contesta îndeplinirea condiţiilor în faţa instanţei iar executorul judecătoresc pe data primirii notificării va dispune suspendarea executării silite, întrucât nu consider că se poate substitui instanţei în analiza îndeplinirii acestor condiţii şi, deşi unele pot fi simple, în alte situaţii, cred că e destul de dificil să fie stabilit dacă partea era îndreptăţită sau nu. Deci răspunsul meu este că nu, executorul judecătoresc nu are a aprecia cu privire la îndeplinirea acestor condiţii,  ci prin verificarea notificării şi dovezii de comunicare către bancă va da efect legii şi va dispune suspendarea executării silite, urmând să se procedeze la reluare în situaţia în care instanţa va anula acea notificare în temeiul art. 7, alin. (4).”

* Selecție realizată de Elena Zoița 

Secţiuni: Banking, Recuperare creanțe, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO