Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim marţi
Opinii
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Fapta este furt chiar dacă înapoiezi ceea ce ai luat de la altul fără drept
11.07.2016 | Cristi DANILEȚ

* A se vedea și dezbaterea Copy Paste

Când eram copil, într-unul din manualele studiate era o povestioară cu un copil obrăznicuţ. Pentru fiecare faptă rea, tatăl său bătea câte un cui în uşă. La un moment dat, puştiul întreabă cum să facă să dispară acele cuie, iar taică-său îl sfătuieşte să facă fapte bune. La fiecare faptă bună făcută, puştiul scotea câte un cui din uşă. După ultimul cui scos, vine fericit la tatăl său şi îi spune: „Tată, tată, uite, am scos şi ultimul cui!”. Tatăl se uită la el şi îi spune: „Bine, fiule, dar să ştii că au rămas urmele cuielor”.

Atunci când cineva îşi însuşeşte un bun care nu îi aparţine şi pe care l-a luat fără drept de la altcineva, fapta se numeşte FURT. Astfel, infracţiunea există chiar în momentul în care bunul a intrat în posesia infractorului. Nu are importanţă dacă ulterior bunul este dat altcuiva, aruncat, distrus sau înapoiat. Şi insist: după comiterea însuşirii unui bun, degeaba acel bun este înapoiat de infractor, căci furtul există chiar dacă paguba a fost reparată.

PLAGIATUL este o faptă de furt. Furt intelectual.

Jud. dr. Cristi Danileț
Membru CSM


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Fapta este furt chiar dacă înapoiezi ceea ce ai luat de la altul fără drept”

  1. Mihai COSTACHE spune:

    Si care este plusul de valoare adus juristilor ce urmaresc site-ul? Sau ne credeti pe toti elevi de liceu?

  2. Maria BORNEA spune:

    Multumim din inimă d-le judecător! Noi, cei care bântuim prin juridice nu mai ştiam cînd se consumă infractiunea de furt!
    Sau poate aţi vrut să vă adresaţi mediatorilor nejurişti, care cunosc infractiunea de furt din folclor, din Căţelus cu părul creţ…!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.