Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Lipsa descrierii faptei în decizia de concediere
12.07.2016 | Alina MATEI

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Constanța a hotărât că indicarea în decizia de concediere doar a prevederilor normative pe care se întemeiază aceasta (respectiv articole din Codul muncii și din Contractul colectiv de muncă), fără a face niciun fel de referire la modul concret de săvârșire a faptei de către contestator sau la data la care a avut loc fapta, atrage nulitatea absolută a deciziei de concediere. Formulări precum contestatorul ”a avut un comportament necorespunzător în cadrul formației, așa cum reiese din Referatul nr. 4200/08.09.2014. Maistrul [] spune că domnul [] nu este la prima abatere de acest gen, fiind atenționat în mai multe rânduri, având în vedere situația de mai sus, comisia de disciplină hotărăște sancționarea…” dovedesc că nu se impută acestuia fapte concrete. Deși există situații în care descrierea faptei poate fi cuprinsă într-un alt înscris (precum raportul de cercetare disciplinară), trebuie respectată cerința descrierii faptei în decizia de concediere. De altfel, instanța a constatat că în Referatul de care se face vorbire în decizia de concediere nu este descrisă nicio faptă a contestatorului, iar susținerile intimatei din întâmpinare nu pot fi avute în vedere de instanță în caz de conflcit întrucât aceasta nu poate invoca alte motive de fapt sau de drept ale concedierii, conform art. 79 din Codul muncii. (Decizia nr. 117/CM/23 februarie 2016 pronunțată în apel de Curtea de Apel Constanța având ca obiect anularea deciziei de concediere, portal.just.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti