Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Constanța. Lipsa descrierii faptei în decizia de concediere


12 iulie 2016 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Constanța a hotărât că indicarea în decizia de concediere doar a prevederilor normative pe care se întemeiază aceasta (respectiv articole din Codul muncii și din Contractul colectiv de muncă), fără a face niciun fel de referire la modul concret de săvârșire a faptei de către contestator sau la data la care a avut loc fapta, atrage nulitatea absolută a deciziei de concediere. Formulări precum contestatorul ”a avut un comportament necorespunzător în cadrul formației, așa cum reiese din Referatul nr. 4200/08.09.2014. Maistrul [] spune că domnul [] nu este la prima abatere de acest gen, fiind atenționat în mai multe rânduri, având în vedere situația de mai sus, comisia de disciplină hotărăște sancționarea…” dovedesc că nu se impută acestuia fapte concrete. Deși există situații în care descrierea faptei poate fi cuprinsă într-un alt înscris (precum raportul de cercetare disciplinară), trebuie respectată cerința descrierii faptei în decizia de concediere. De altfel, instanța a constatat că în Referatul de care se face vorbire în decizia de concediere nu este descrisă nicio faptă a contestatorului, iar susținerile intimatei din întâmpinare nu pot fi avute în vedere de instanță în caz de conflcit întrucât aceasta nu poate invoca alte motive de fapt sau de drept ale concedierii, conform art. 79 din Codul muncii. (Decizia nr. 117/CM/23 februarie 2016 pronunțată în apel de Curtea de Apel Constanța având ca obiect anularea deciziei de concediere, portal.just.ro)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii