Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Vasile Dîncu: INS nu poate să constituie singur statistica naţională


12 iulie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, 8 iulie 2016, la dezbaterea ”Statistica oficială – suport în fundamentarea deciziilor politice”, organizată de INS, că fiecare instituţie publică ar trebui să aibă un mic compartiment de statistică, acestea urmând să fie integrate, la rândul lor, într-o reţea de date, potrivit agerpres.ro.

Vasile Dîncu: ”Încercăm cu domnul preşedinte al INS, Tudorel Andrei, să îi convingem pe colegii din Guvern să devină parteneri ai INS. Pentru că INS, oricât ar fi de bogat în specialişti, oricât ar fi bugetele de mari, nu poate să constituie singur statistica naţională. Pentru asta, fiecare instituţie publică – în funcţie de dimensiunea ei – ar trebui să aibă un mic compartiment de statistică, iar din aceste compartimente să putem constitui o reţea pe care circulă datele şi care produce date.

Personal, vreau să promovez un proiect de lege, pe care îl am acum în draft, la care scriu: o obligație a tuturor instituțiilor publice care au date din fonduri publice, produse prin granturi, orice formă de anchete de teren, studii, să fie făcute publice și să fie transmise într-o primă fază la INS. Poate cu unele date se poate face ceva, cu altele nu. Dar ar fi important să deschidem acest orizont al descrierii societății.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii