Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 142 alin. (3) din Legea nr. 36/1995
12.07.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: Drept constitutional, Notari
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 7 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1250D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 142 alin. (3) din Legea nr. 36/1995.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.

Instanța de trimitere este Tribunalul București, care în aceeași încheiere a și soluționat apelul, notarul având calitatea de intimat.

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 142 din Legea nr. 36/1995 (extras)
(3) Judecarea plângerii se face cu citarea tuturor părților interesate în cauză. În soluționarea plângerii, notarul public nu are calitate procesuală.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti