Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

România: Profesorii și medicii trebuie să profeseze fără angajamente politice
14.07.2016 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust

Magistratii sunt independenti si se supun numai numai legii. Astfel este rezolvata imixtiunea politicului in actul de justitie.

De ce nu ar fi profesorul si medicul in aceasi situatie? De ce trebuie un act didactic sa fie ineficient ori managementul unui inspectorat sau al unei scoli din cauza angajamentului politic, de prietenie, orice altceva?

Cine isi doreste demnitatea si functia politica negociata la nivel local sau central este liber sa evolueze, insa nu sa prejudicieze actul didactic prin nepasare, abuz si influentare ori intimidare datorita functiei ori pozitiei din inspectoratul scolar.

Nu de putine ori structurile din teritoriu ale ministerului ori scolile ”nu au putut face nimic” in privinta doamnelor si domnilor cu functii. Lipsa exigentei in educatie si sanatate are rezultatele stiute. Sindicatele isi pot pune problema unei astfel de probleme? Profesorul… fara angajamente politice? Cu ocazia alegerilor profesorul isi poate exercita votul, astfel nimeni nu este prejudiciat.

Structurile Ministerului Educatiei sunt fruntase pe listele partidelor politice. Activitatea acestor alesi si vizibilitatea in randul Opiniei Publice nu este una tocmai magulitoare. Scolile duc lipsa unei implicari colective in activitati (sport, competii  scolare locale si nationale etc). Intrebarea este… sunt eficienti profesorii in Consiliile Locale si Judetene ori diferite Colegii Parlamentare? Raspunsul este vizibil peste tot… bunastarea personala este rezultatul concret. Bursele nu sunt o prioritate; fondurile pentru scoli sunt, de la an la an, o aventura.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPressPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.