Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 272 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 297/2004
14.07.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

Secţiuni: C. administrativ, C. contravențional, CCR, Drept constitutional, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 8 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1264D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 272 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 297/2004.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.

Excepția de neconstituționalitate este sosită de la Înalta Curte de Casație și Justiție care în data de 31 martie 2016 a admis atât sesizarea Curții Constituționale, dar și faptul că recursul este nefondat (de data aceasta, portalul scj.ro nu ne spune în raport de care dispoziții din Constituție sunt criticate dispozițiile normative de mai jos – iar motorul de căutare de pe pagina CCR de asemenea nu ne ajută)

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 272 din Legea nr. 297/2004 (extras)
(2) Constituie contravenții următoarele fapte:
a)nerespectarea măsurilor stabilite prin actele de autorizare, supraveghere, reglementare și control sau în urma acestora.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti