Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 272 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 297/2004
14.07.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA

În data de 8 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1264D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 272 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 297/2004.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.

Excepția de neconstituționalitate este sosită de la Înalta Curte de Casație și Justiție care în data de 31 martie 2016 a admis atât sesizarea Curții Constituționale, dar și faptul că recursul este nefondat (de data aceasta, portalul scj.ro nu ne spune în raport de care dispoziții din Constituție sunt criticate dispozițiile normative de mai jos – iar motorul de căutare de pe pagina CCR de asemenea nu ne ajută)

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 272 din Legea nr. 297/2004 (extras)
(2) Constituie contravenții următoarele fapte:
a)nerespectarea măsurilor stabilite prin actele de autorizare, supraveghere, reglementare și control sau în urma acestora.

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.