Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Opozabilitatea dreptului de proprietate al finanțatorului în procedura insolvenței


14 iulie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Drept comercial, Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a statuat faptul că, în cadrul procedurii insolvenței, dreptul de proprietate al finanțatorului este opozabil judecătorului-sindic, conform art. 13 alin. (1) din O.G. nr. 51/1997. Astfel, în condițiile în care finanțatorul a reziliat contractul de leasing ca urmare a neplății unor rate de către utilizator, iar utilizatorul nu a contestat rezilierea și nici nu și-a exercitat dreptul de opțiune, utilizatorul avea obligația restituirii bunului către finanțatorul-proprietar. Prin urmare, utilizatorul și creditorii acestuia nu puteau reclama drepturi cu privire la valorificarea bunului în cauză și, implicit, nu îl puteau lua în considerare în cadrul procedurii insolvenței. (Decizia nr. 92 din 4 februarie 2015 pronunțată de Secția a VI-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect rezilierea)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro