Print Friendly, PDF & Email

CCR pendinte: posibilă neconstituționalitate a dispozițiilor art. 12 alin. (5) din O.U.G. nr. 28/1999
15.07.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Mădălina DUMA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În data de 7 iulie 2016 s-a constituit un nou dosar (1254D/2016) pe rolul Curții Constituționale în care se vor analiza dispozițiile art. 12 alin. (5) din O.U.G. nr. 28/1999.

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care respectivele dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate. Dosarul se află în curs de repartizare.
Instanța de trimitere este Judecătoria Balș care la un termen a sesizat Curtea Constituțională, pentru ca la termenul următor să dispună și suspendarea cauzei.

Dispozițiile criticate au următorul conținut:

Art. 12 din O.U.G. nr. 28/1999 (extras)

(5)Prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, avertismentul ca sancțiune contravențională principală nu se aplică în cazul contravențiilor prevăzute la art. 10 lit. c), d), e) și dd), cu excepția situației prevăzute la art. 11 alin. (1) lit. (e) pct. i).

Mădălina Duma (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate