Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

O nouă facilitate fiscală
15.07.2016 | Dan BĂDIN, Adrian STOIAN

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Persoanele fizice care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare aplicativă și/sau de dezvoltare tehnologică și realizează venituri de natură salarială din astfel de activități pot beneficia de exceptarea de la impozitare a acestor venituri începând cu cele aferente lunii august 2016. Această scutire a fost introdusă la art. 60, pct. 3 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Condițiile ce trebuie îndeplinite atât de persoana fizică, cât și de angajatorul acesteia pentru a putea aplica această exceptare de la impozitare urmează a fi publicate prin ordin comun al Ministerelor implicate.

Totuși, până la publicarea Ordinului comun, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin structurile sale subordonate a publicat un comunicat de presă care prezintă:

– Definițiile termenilor de cercetare-dezvoltare aplicativă și dezvoltare tehnologică;
– Lista activităților care nu vor fi eligibile pentru a beneficia de scutirea de la plata impozitului pe veniturile asimilate salariilor;
– Condițiile ce trebuie îndeplinite atât de angajați cât și de angajatori.

Ordinul comun al Ministerelor implicate, care va reprezenta cadrul normativ de aplicare a acestei scutiri trebuie aprobat până la data de 1 august 2016.

Dan Bădin
Partener DELOITTE ROMÂNIA

Adrian Stoian
Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti