Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

CA București. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Condamnare definitivă

15 iulie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

CA București. Folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 1070/A/27.06.2016, Curtea de Apel București – Secția a II-a penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul S. C., la data faptei administrator și responsabil legal al SC Carman SRL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul M. Ș. C., administrator al SC Gema K & M Grup SRL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Obligă în solidar pe inculpații M. Ș. C. și S. C., acesta din urmă în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC Carman SRL, la plata către partea civilă APDRP a sumei de 1.417.147,54 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, dobânzi și penalități calculate până la data achitării integrale a debitului conform legislației fiscale, cu titlu de daune materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 31 ianuarie 2013 (comunicat nr. 89/VIII/3 din 6 februarie 2013).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică