Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Ce-ar mai fi viaţa!
19.07.2016 | Sanda ȘERBAN

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Ce-ar mai fi viaţa, dacă ne-am îndobitoci în grup, dacă ne-am închina unor idoli negri, dacă ne-am răzvrăti din neputinţa de a înţelege că sensul şi raţiunea de a fi om este să apreciem, să protejăm şi să dezvoltăm, la rându-ne, Creaţia?!

Ce-ar mai fi viaţa, dacă am rămâne nepăsători la ororile unor chipuri de lut înămolite de răul, care le-a pătruns în minţile hibrid?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă n-ar exista speranţa transformată în certitudinea că pacea trebuie menţinută oriunde pe acest pământ?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă ne-am aşeza şi noi sufletul pe tava din smoală a recrutorilor de idei malefice, care trăiesc în sălbaticie şi în întunericul cel mai de nepătruns al iadului în care sălăşuiesc şi-şi duc pe mai departe strategia de distrugere în masă a celor mai nevinovate fiinţe îndrăgite de Creator?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă am lăsa răul să domnească întru poftele sale adulmecând la tot pasul sânge suprem?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă nu vom reuşi să le arătăm şi altora Calea, Adevărul, Viaţa?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă am lăsa fiara să se dezlănţuie şi să ne transforme în sclavii mileniului 3?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă am alege să fim cu toţii morţi în locul morţilor vii?

Ce-ar mai fi viaţa, dacă am epuiza pachetul de idei al oamenilor de la Minolta, dacă nu ar exista noţiunea de „inovare” şi sintagma „parteneriatul de inovare”, dacă nimeni nicând nu ar mai dori să facă ceva pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă al societăţii în care trăieşte şi supravieţuieşte sau pentru a readuce armonia în interiorul planetei din sistemul galaxiilor care guvernează universul cu ale lui neinfinite extreme?

Poate că sunt prea multe întrebări pentru un om mic dintr-o lume atât de mare, dar nu-mi doresc să rămânem nepăsători la evenimentele mult prea dureroase pentru atâtea suflete sensibile ce suspină şi se întreabă, cu siguranţă, „până când”?

Până când vom asista la imagini demne de sfârşitul lumii, până când ne va fi fost ştirbită demnitatea, până când ne va fi fost smuls zâmbetul inocent al fericirii că încă existăm şi că am putea realiza o uniune la nivel mondial a tuturor iubitorilor de pace şi linişte, de frumuseţile  cu care natura ne-a obişnuit de mai bine de 2.000 de ani?

Haideţi să dăm mână cu mână, să-mpărţim darurile vieţii cu cei care au primit mai puţin, să ne rugăm impreună pentru pace, linişte, un mediu mai sănătos, să încheiem o poliţă de asigurare obligatorie şi eternă pentru un climat cald şi prietenos între toate popoarele acestei lumi!

Îmi doresc ca începând de mâine, ochii mei să nu mai lăcrimeze, sufletul să nu-mi mai fie trist, iar ştirile pe care le aud sau le citesc să fie pe măsura inimii mele.

Iar ziua de mâine să fie azi şi nu o altă zi care se poate numi generic „mâine”.

În tăcere şi cu lacrimi pe obraz, îndrăznesc să sper că de azi voi putea fi fericită alături de familia mea şi de prietenii mei, până când voi reuşi să ating eu însămi Universul, prin exercitarea liberă şi neîngrădită a dreptului meu la viaţă, aşa cum am avut libertatea de a alege să mă nasc şi să-i cunosc pe îngerii mei pământeni, părinţii mei şi pe voi toţi.

Cu durere în suflet pentru evenimentele din ţara care a consacrat Tratatul de la Nisa,

Consilier Juridic Sanda Şerban, CCJ Bucureşti
Student, anul 3, ASE-Facultatea de Marketing

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti