Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

O nouă investigație antitrust împotriva Google


18 iulie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Concurență, Cyberlaw, Flux informații

Comisia Europeană a prezentat joi, 14 iulie 2016, două noi comunicări cu obiecții companiei Google pentru abuz de poziție dominantă pe piață. Prima dintre ele vizează faptul că Google favorizează, la afișarea rezultatelor unei căutări, propriul serviciu de comparare a produselor. Cea de-a doua se referă la faptul că afișarea anunțurilor publicitare generate de motoarele de căutare concurente este limitată în paginile de internet ale părților terțe, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității vineri, 15 iulie 2016.

Margrethe Vestager, Comisarul european responsabil pentru concurență: „Google are acum posibilitatea să răspundă la preocupările noastre. Voi analiza cu atenție argumentele sale înainte de a decide etapele viitoare în ambele cazuri. Însă, dacă investigațiile noastre ajung la concluzia că Google a încălcat normele antitrust ale UE, Comisia are datoria de a acționa pentru a proteja consumatorii europeni și concurența loială pe piețele europene.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică