Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Apărarea independenţei sistemului judiciar în raport de afirmaţiile lui Traian Băsescu
18.07.2016 | JURIDICE.ro


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat, în cadrul ședinței din data de 14 iulie 2016, că afirmaţiile lui Traian Băsescu, fost preşedinte al României, lansate în spaţiul public la data de 15 iunie 2016, la postul de televiziune „România TV”, sunt de natură să producă un impact negativ asupra credibilităţii justiţiei, aducând atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, potrivit unui comunicat al CSM, dat publicității vineri, 15 iulie 2016

Verificările efectuate de Inspecția Judiciară au vizat afirmaţiile publice ale lui Traian Băsescu privind activitatea profesională a procurorilor DNA. Fostul preşedinte a făcut referiri la concluziile orale susţinute de procurorul DNA – Structura Teritorială Constanţa în faţa instanţei de judecată la momentul soluţionării dosarului penal în care fratele său, Mircea Băsescu, avea calitatea de inculpat.

Plenul Consiliului a constatat că declarațiile făcute de fostul preșledinte sunt de natură a aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi consultat aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate