Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
4 comentarii

CSM ref. amplasarea podiumului avocaţilor în sălile de judecată. UPDATE
14.08.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

14 august 2016: Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității Hotărârea Secției pentru judecători nr. 859/14.07.2016, prin care s-a stabilit că Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1152/2015 se completează după cum urmează:

La art. 10, după alin. (2), se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:
”(3) Dacă dimensiunile actuale ale sălilor de ședință nu permit amplasarea podiumului avocatului sau dacă amplasarea acestuia pune în pericol siguranța participanților la proces, dispozițiile art. 6 alin (1) nu se aplică.”

*

19 iulie 2016: Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 14 iulie 2016, introducerea la articolul 10 din Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1152/2015, după alineatul (2), a unui nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

„(3) Dacă dimensiunile actuale ale sălilor de şedinţă nu permit amplasarea podiumului avocatului sau dacă amplasarea acestuia pune în pericol siguranţa participanţilor la proces, dispoziţiile art. 6 alin. (1) nu se aplică.”

Art. 6 alin. 1:
Locul avocatului care va pune concluzii va fi situat pe un podium având înălțimea cuprinsă între 20 și 30 cm și va fi orientat în modul prevăzut de art. 5 alin. 4.

Art. 5 alin. 4:
Biroul procurorului va fi situat distinct de cel al judecătorilor, în partea opusă spațiului amenajat pentru persoanele private de libertate, pe un podium având înălțimea cuprinsă între 40 și 50 cm și va fi orientat astfel încât să asigure procurorului o vizibilitate bună atât spre biroul judecătorilor, cât și spre public.

:: ordinea de zi soluționată (pct. 10)

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “CSM ref. amplasarea podiumului avocaţilor în sălile de judecată. UPDATE”

  1. Constantin STANCU spune:

    Forme fără fond. Avocatul nu e protejat în fața procurorului care-i poate sechestra documentele la liber! Să fim serioși, nu cu fitze ne scoatem pe aleea statului de drept!

    • Corect! Avocatul si procurorul nu sunt egali in fata judecatorului. Confidentialitatea relatiei avocat-client nu este bine protejata. Un procuror poate incepe proceduri impotriva unui avocat incomod, fortandu-l practic sa se retraga din cauza. Astfel, procurorul, daca vrea, ajunge sa aleaga el avocatul apararii. E o lupta inegala. Cabinetele de avocat nu sunt protejate corespunzator.

  2. Adrian Lutu spune:

    lipsa unei protectii pentru avocat nu mai surprinde pe nimeni, dar nici macar de fatada, asa, ca sa nu spun „forma”, nu se mai pune problema asigurarii unei egalitati intre avocat si procuror in fata instantei; daca ne uitam atent la art 6 si la art 5 din hotararea csm in discutie, vom vedea ca podiumul procurorilor in fata instantei este intre 40 – 50 cm, iar cel al avocatilor intre 20 – 30 cm, prin urmare, „gratie” hotararii csm, intotdeauna procurorul va fi situat pe un podium mai inalt decat cel al avocatului

    • Imparţialitatea este unul din pilonii fundamentali ai justiţiei. Judecătorii ar trebui să fie primii care să refuze aplicarea unei astfel de decizii. Există aparenţa de discriminare pe criterii profesionale. Toţi suntem egali în faţa legii (art. 16 din Constituţie). Decizia privind înălţimea podiumurilor o măsură directă, flagrantă de discreditare profesională a avocaţilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.