Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Calitatea procesuală activă a creditorului exclus din tabelul creditorilor
27.07.2016 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a statuat faptul că, deși recurenta a fost exclusă din tabelul creditorilor, ca urmare a admiterii contestației la tabel formulată de intimata în cauză, aceasta nu și-a pierdut calitatea procesuală activă, întrucât calitatea de parte în proces este cea care îi acordă dreptul de a ataca hotărârea judecătorească pronunțată în contradictoriu cu aceasta. În plus, cu toate că pierderea calității de creditor implică și absența interesului legitim în contestarea aspectelor ce țin de procedura insolvenței, în cauză, recurenta a formulat recurs împotriva hotărârii prin care judecătorul-sindic a dispus excluderea sa din tabelul creditorilor. Prin urmare, nu se poate reține că ar fi pierdut definitiv calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedură, iar interesul său în procedură și în cauză subzistă. (Decizia nr. 136 din 12 februarie 2015 pronunțată de Secția a VI-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect lipsa calității procesuale active)

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti