BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Calitatea procesuală activă a creditorului exclus din tabelul creditorilor

27.07.2016 | Cosmina SIMA
Abonare newsletter

Curtea de Apel București a statuat faptul că, deși recurenta a fost exclusă din tabelul creditorilor, ca urmare a admiterii contestației la tabel formulată de intimata în cauză, aceasta nu și-a pierdut calitatea procesuală activă, întrucât calitatea de parte în proces este cea care îi acordă dreptul de a ataca hotărârea judecătorească pronunțată în contradictoriu cu aceasta. În plus, cu toate că pierderea calității de creditor implică și absența interesului legitim în contestarea aspectelor ce țin de procedura insolvenței, în cauză, recurenta a formulat recurs împotriva hotărârii prin care judecătorul-sindic a dispus excluderea sa din tabelul creditorilor. Prin urmare, nu se poate reține că ar fi pierdut definitiv calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedură, iar interesul său în procedură și în cauză subzistă. (Decizia nr. 136 din 12 februarie 2015 pronunțată de Secția a VI-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect lipsa calității procesuale active)

Cosmina Sima

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week