BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Calitatea procesuală activă a creditorului exclus din tabelul creditorilor
27.07.2016 | Cosmina SIMA

 
SMARTBILL

Curtea de Apel București a statuat faptul că, deși recurenta a fost exclusă din tabelul creditorilor, ca urmare a admiterii contestației la tabel formulată de intimata în cauză, aceasta nu și-a pierdut calitatea procesuală activă, întrucât calitatea de parte în proces este cea care îi acordă dreptul de a ataca hotărârea judecătorească pronunțată în contradictoriu cu aceasta. În plus, cu toate că pierderea calității de creditor implică și absența interesului legitim în contestarea aspectelor ce țin de procedura insolvenței, în cauză, recurenta a formulat recurs împotriva hotărârii prin care judecătorul-sindic a dispus excluderea sa din tabelul creditorilor. Prin urmare, nu se poate reține că ar fi pierdut definitiv calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedură, iar interesul său în procedură și în cauză subzistă. (Decizia nr. 136 din 12 februarie 2015 pronunțată de Secția a VI-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect lipsa calității procesuale active)

Cosmina Sima


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.