Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Calitatea procesuală activă a creditorului exclus din tabelul creditorilor


27 iulie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a statuat faptul că, deși recurenta a fost exclusă din tabelul creditorilor, ca urmare a admiterii contestației la tabel formulată de intimata în cauză, aceasta nu și-a pierdut calitatea procesuală activă, întrucât calitatea de parte în proces este cea care îi acordă dreptul de a ataca hotărârea judecătorească pronunțată în contradictoriu cu aceasta. În plus, cu toate că pierderea calității de creditor implică și absența interesului legitim în contestarea aspectelor ce țin de procedura insolvenței, în cauză, recurenta a formulat recurs împotriva hotărârii prin care judecătorul-sindic a dispus excluderea sa din tabelul creditorilor. Prin urmare, nu se poate reține că ar fi pierdut definitiv calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedură, iar interesul său în procedură și în cauză subzistă. (Decizia nr. 136 din 12 februarie 2015 pronunțată de Secția a VI-a civilă a Curții de Apel București având ca obiect lipsa calității procesuale active)

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii