ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Despre promovare
30.07.2016 | Andrei SĂVESCU


Zilele trecute un tânăr pe care îl apreciez, șef de tură, mi-a spus cum vede parcursul său profesional în cadrul unei societăți cu anvergură internațională: să devină șef de punct de lucru, apoi șef regional. I-am promis că o să-i spun ce părere am despre promovarea în funcție. Aceasta este părerea mea:

Până și Murphy are foarte multe legi. O sursă menționează la numărul 141: „Într-o ierarhie, orice angajat tinde să fie promovat până la nivelul lui de incompetență.

Din acest motiv, managerii cu experiență sunt greoi cu promovările, căci au interesul ca posturile să fie ocupate de oameni cât mai competenți, iar promovarea micșorează densitatea de competență pentru postul în care angajatul a fost promovat.

Această tendință a managerilor este contrată de dorința angajaților de a se poziționa pe o poziție cât mai înaltă în ierarhie, întrucât Programatorul oamenilor și-a dorit ca fiecare individ să încerce să se poziționeze cât mai bine în grupul din care face parte.

Acest interes al managerilor și acest interes al angajaților se află în permanent conflict.

Tânărul este un șef de tură foarte competent. Pe măsură ce va avansa în funcție, o să devină tot mai puțin competent pentru a ocupa funcția pe care o va ocupa, dar am convingerea că, dacă va avea un gram (adică enorm de mult) de noroc, el poate să ajungă la un nivel foarte înalt înainte de a deveni înțelept.

Av. dr. Andrei Săvescu
Coord. JURIDICE.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate