Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Încălcarea principiilor „tantum devolutum quantum apellatum” și „non reformatio in pejus”


20 iulie 2016 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că instanța de apel nu a respectat principiul tantum devolutum quantum apellatum și nici cel privind neprovocarea unei situații mai grele în propriul apel, în condițiile în care, prin soluția pronunțată, a considerat că este neîntemeiată și acea parte din cererea reconvențională care a fost considerată întemeiată de către prima instanță, respingând în tot cererea reconvențională, deși în apelul lor reclamanții pârâți nu au criticat decât soluția de respingere ca neîntemeiată a cererii principale, neformulând motive de apel referitor la partea din cererea reconvențională admisă, iar pârâta reclamantă reconvențională, prin motivele de apel, a formulat critici doar în legătură cu valoarea despăgubirilor pentru partea din cererea reconvențională admisă. (Decizia nr. 127 din 26 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică