ICCJ. Efectul pozitiv al lucrului judecat al deciziei de casare
21 iulie 2016 | Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, întrucât efectul pozitiv al lucrului judecat se opune la rediscutarea aspectelor tranșate prin decizia de casare pronunțată în primul ciclu procesual, probele invocate, în rejudecare, în combaterea acestor aspecte devin inadmisibile, astfel că nu se poate imputa instanțelor de fond că, prin neadministrarea unor astfel de probe, au încălcat principiul rolului activ al judecătorului, respectiv dispozițiile art. 129 alin. (5) C.proc.civ. (art. 22 alin. 2 NCPC). (Decizia nr. 2304 din 22 octombrie 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitate absolută contract vânzare-cumpărare)
Cuvinte cheie: Corina CIOROABĂ, decizia de casare, efectul pozitiv al lucrului judecat, ICCJ, inadmisibilitate probe, principiul rolului activ al judecătorului
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice
Subscribe
Login
Please login to comment
0 Comments