Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCBE denunță recentele concedieri în masă a judecătorilor din Turcia
22.07.2016 | Robert BĂLAȘA

Consiliul Barourilor și al Societăților de Drept din Europa a denunțat miercuri, 20 iulie 2016, recentele concedieri în masă a judecătorilor din Turcia, potrivit unui comunicat.

CCBE a transmis că, este profund îngrijorat de evenimentele recente potrivit cărora câteva mii de judecători au fost arestați și concediați și că independența judiciară este esențială pentru funcționarea oricărei democrații, o societate liberă existând numai dacă este guvernată de domnia legii.

CCBE a subliniat de asmenea, importanța Principiilor de Bază ale Naţiunilor Unite cu privire la independenţa judiciară, care prevăd că independența judiciară trebuie garantată de stat și consacrată în Constituția sau în legile unei țări.

Robert Bălașa


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.